Realco verkoopt spa- en zwembadbusiness aan Spaanse marktleider Fluidra

Met de verkoop van de merken Splash en Zen focust Realco zich weer op zijn kernactiviteiten. Het doel van de onderneming is om de ontwikkeling en de groei te versnellen van meer doeltreffende en milieuvriendelijkere hygiëneoplossingen op basis van enzymen.

Realco heeft woensdag 24 maart 2021 een overeenkomst getekend om de activa van zijn merken Splash en Zen te verkopen aan de Spaanse onderneming Manufacturas Gre SAU, een dochteronderneming die indirect eigendom is van de Fluidra Group. De deal zal naar verwachting in september 2021 worden afgerond, wat koper en verkoper de tijd geeft om zich zo goed mogelijk op de overgang voor te bereiden. De transactieprijs bestaat uit een vast bedrag van 3,5 miljoen euro en een variabel bedrag dat overeenkomt met 10% van de omzet die in 2022, 2023 en 2024 met deze merken moet worden behaald.

« Dit akkoord is het resultaat van een strategische denkoefening die al lang aan de gang is »

George Blackman, CEO

« Met een omzet van bijna 5 miljoen euro in 2020 zijn de productengamma’s Splash en Zen marktleiders op het gebied van zwembad- en spa-onderhoud in de Belgische grootdistributie, maar ze behoren meer tot het domein van de klassieke chemie. Nu, sinds ik in 2017 in functie ben getreden, zijn onze teams zich blijven toeleggen op hun activiteiten rond producten en diensten die zowel bedrijven en particulieren een  hoge toegevoegde waarde bieden, als vriendelijk zijn voor het milieu. » explique George Blackman.

De transactie maakt geen einde aan de lange samenwerking tussen Realco en Fluidra. Integendeel, hun partnerschap wordt op meerdere manieren versterkt. De deur blijft open voor de gezamenlijke ontwikkeling van producten van natuurlijke oorsprong of op basis van enzymtechnologie. Bovendien blijft Realco de komende 4 jaar chemische producten maken voor Fluidra en verbindt zich ertoe marketing- en commerciële diensten te verlenen om een vlotte overgang van de Splash- en Zen-activiteiten te verzekeren. Wat de continuïteit van het merk betreft, verandert er niets voor het distributienetwerk en de eindgebruikers, die zelfs zullen profiteren van een uitbreiding van het assortiment.

De Waalse biotech zal dankzij de verkoop zijn internationale expansie kunnen versnellen, voornamelijk in een van zijn kernmarkten: de strijd tegen biofilms, die een van de belangrijkste besmettingsbronnen zijn voor Realco’s klanten. Het bedrijf krijgt door de transactie ook de middelen aangereikt om verder te investeren in Eezym, zijn gamma van reinigingsproducten op basis van enzymen voor consumenten.

Tenslotte opent het vrijgemaakte kapitaal ook mogelijkheden voor toekomstige groei, zowel op organische wijze als door mogelijke overnames.uvre des pistes de réflexion en termes de croissance future, tant organique qu’au travers d’éventuelles acquisitions.

Lees hier alle persartikelen : La Libre Belgique, De TijdLaLibre, LesoirBelga, L’Echo en het filmpje op Kanaal Z.

Splash
Zen Spa

Related posts