Realco wint rechtszaak tegen copycat!

Realco, pionier van enzymatische hygiënische oplossingen, laat zijn verschillende patenten rond biofilms gelden en wint rechtszaak tegen copycat!

De Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel heeft recent het Brabantse biotechbedrijf in het gelijk gesteld in de zaak tegen een internationale concurrent die zijn groene chemieproducten namaakte.

Deze uitspraak is belangrijk voor de verdediging van het intellectuele eigendom van de wereldleider op het gebied van enzymatische oplossingen, die zo wordt versterkt.

In de afgelopen 30 jaar is Realco voortdurend bezig geweest met het innoveren en ontwikkelen van steeds efficiëntere hygiënische oplossingen voor de voedingsindustrie, de cateringsector, de gezondheidszorg en particulieren. Een van de grootste innovaties van de wetenschappers van het bedrijf was zonder twijfel het specifiek gamma van enzymatische producten die het immense voordeel bieden de beschermende biofilmlaag te vernietigen, wat het mogelijk maakt diepgaand te desinfecteren en zo het besmettingsrisico sterk te verminderen.

« Een van de belangrijkste voordelen van deze oplossing is niet alleen de doeltreffendheid ervan, die keer op keer wereldwijd is bewezen, maar ook het feit dat zij volledig op biologische basis is.»

Sébastien Fastrez, R&D

« Onze experts zijn erin geslaagd om een oplossing te ontwikkelen die enerzijds efficiënter is dan wat de conventionele chemie kan doen en anderzijds even groen is als maar kan. En aangezien deze oplossingen milieuvriendelijk en risicovrij zijn voor zowel gebruikers als apparatuur, worden onze know-how en expertise ten volle erkend door onze vele klanten. » legt Sébastien Fastrez, Head of Research & Development, uit.

De verleiding om zo’n innovatie te kopiëren is natuurlijk enorm en daarom heeft Realco zichzelf proactief beschermd door in veel landen in Europa en daarbuiten patenten aan te vragen. Realco is ook zeer oplettend en speurt naar mogelijke kopieën die zouden kunnen opduiken. De Belgische kmo ontdekte zo dat een concurrent zijn product na probeerde te maken, reageerde direct en won de zaak tegen de vervalser.

“Omdat we de markt constant bewaken, hadden we al snel door dat deze internationale concurrent een kopie van onze enzymatische reinigingsmiddelen op de markt had gebracht,” bevestigt George Blackman, CEO van Realco. “Onze onmiddellijke reactie, het overweldigende bewijs en het heldere inzicht van de rechtbank maakten onmiddellijk een einde aan deze praktijken. Dit moedigt ons aan om nog meer gebruik te maken van onze knowhow en om respect te eisen voor ons intellectuele eigendom. Het zal ons ook in staat stellen om nieuwe wegen in te slaan voor de samenwerking met verschillende partners, zowel nationaal als internationaal.”

Related posts