Twee experts combineren hun expertise

  • De technologie ontwikkeld door Technochim kan rouging van klasse I, II of III met grote efficiëntie elimineren.
  • Realco is de expert in het opsporen, elimineren en voorkomen van biofilms.

Wat is rouging?

Rouge is herkenbaar aan de rood-oranje kleur. Het verschijnt alleen in de interne oppervlakken van ultraschone farmaceutische netwerken zoals water voor injectie (WFI) of schone stoom (CSS) netwerken. Het bestaat uit ijzeroxiden die zich in de passieve laag nestelen, ter vervanging van chroomoxiden. Hierdoor verliest het roestvrij staal zijn corrosiewerende eigenschappen en kunnen ijzeroxidedeeltjes in het systeem worden verspreid.

rouging avant traitement

Voor behandeling

rouging après traitement

Na behandeling

Waarom deze samenwerking?

Apparatuur en netwerken voor waterproductie zijn niet altijd geschikt voor reiniging en ontsmetting en kunnen worden aangetast door stoom (rouging, zwarting) of ozon (vergeling). Het is wetenschappelijk bewezen dat deze agressies een verandering in de toestand van de oppervlakken van deze netwerken veroorzaken, fenomenen die de verankering van bacteriën en de ontwikkeling van biofilms in de hand werken (Telegdi et al., 2017).

Technochim is gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling (rouging, blacking, passivering, enz.) in de Life Sciences sector en is de ideale partner voor de uitvoering van behandelingen:

  • Een tijdelijke lus maken
  • Waterverwarming
  • Gebruik van reinigingsballen

Een biofilmbehandeling kan worden gecombineerd met een derougingsbehandeling om uw installaties volledig te beschermen.

Technochim

Related posts