REALCO draagt € 500.000 bij aan de kapitaalverhoging van zijn medisch filiaal OneLife, dat in januari 2015 werd opgericht, ter ondersteuning van zijn verdere ontwikkeling.

Louvain-la-Neuve, 23 oktober 2017 – Met meer dan 20 jaar ervaring in onderzoek en commercieel gebruik, is REALCO tot de partner bij uitstek verworden voor alle klanten die de hygiëne van hun installaties willen verbeteren en de aanwezigheid van biofilms (bacteriehaarden) als belangrijkste bronnen van besmetting willen tegengaan.

In januari 2015 richtte REALCO een filiaal op dat zich specifiek toelegt op het medische domein en de ziekenhuizen; OneLife NV, gefinancierd door REALCO maar ook particuliere en publieke investeerders.

OneLife heeft de enzymentechnologie van REALCO verder ontwikkeld teneinde aan hospitalen, artsenpraktijken en tandartsen hygiëneproducten te kunnen voorstellen specifiek voor het identificeren en elimineren van biofilms op medische hulpmiddelen, zoals endoscopen en chirurgische instrumenten.

De biofilm, een extreem resistent schild dat 99% van alle bacteriën beschermt, is de belangrijkste bron van infecties in ziekenhuizen. Tot op vandaag was er geen doeltreffende oplossing om deze biofilms volledig te elimineren, met tot gevolg een significante stijging van de bacteriële weerstand tegen de klassieke ontsmettingsproducten.

De oplossingen die OneLife voorstelt zijn dus van een bijzondere waarde voor de medische sector, gezien ze een doeltreffend antwoord bieden op een verontrustende problematiek. Meer en meer weten de enzymatische producten van OneLife, die reeds gebruikt worden in verschillende gerenommeerde ziekenhuizen in Europa en Azië, voornamelijk voor het reinigen van endoscopen en andere medische hulpmiddelen, hygiënisten en andere professionals te overtuigen.

Om zijn internationale groei en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen in nieuwe domeinen van de medische sector te versnellen, werd een kapitaalverhoging van 2.300.000 euro doorgevoerd dankzij een verse injectie van de historische particuliere aandeelhouders en een inbreng in contanten ter waarde van 500.000 euro van REALCO.

Related posts